Divort la notar

Procedura – divort la notar – prin acordul soților este de competența notarului public, în condițiile legii.

Dacă te-ai hotărât să divortezi și vrei să faci asta cât mai repede și cu o cheltuială mică, poți apela la serviciile noastre. Nu este necesar sa ajungi în fața instanței de judecată, ci poți utiliza calea notariala, reglementată de Codul Civil, cât și de Legea Notarilor.

Dvort la notar

 

Unul dintre elementele de noutate aduse de codul civil, a fost acela ca divortul nu mai este diferit in totalitate instantei de judecata, oferind partilor posibilitatea sa desfaca casatoria si pe cale administrativa sau prin procedura notariala.

Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați.

In cazul divortului cu copii minori, pentru a se putea desface casatoria sotii trebuie sa se puna de acord asupra tuturor aspectelor referitoare la:

– numele de familie ce-l vor purta dupa divort;

– exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti;

– modalitatea de pastrare a legaturilor personale cu minorii;

– stabilirea locuintei copiilor;

– stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere si educare a minorilor.

Daca sotii nu se inteleg asupra numelui de familie ori asupra exercitarii in comun a drepturilor parintesti notarul va respinge cererea de divort si va indruma partile sa se adreseze instantei de judecata.

Impotriva incheierii de respingere a notarului nu exista cale de atac, insa sotii se vor putea adresa instantei de judecata cu cererea de divort.

 

Pentru procedura de divort la notar, detalii, tarife si alte servicii de notariat te rugăm să ne contactezi.